Registeropleiding Psychosociale Basisvakken SHO Puur Plato

Vita Opleidingen B.V.

Steeds vaker krijgen mensen last van psychische klachten. Hieraan gerelateerd ontstaan ook vaak lichamelijke klachten. Het is daarom van groot belang dat therapeuten naast een vakopleiding zowel medisch als psychosociaal goed op de hoogte zijn. Daarom biedt Vita Opleidingen B.V. naast de Beroepsopleiding Life Science Therapeut ook Registeropleidingen Medische Basisvakken SHO Puur Plato, Psychosociale Basisvakken SHO Puur Plato en Medische- Psychosociale Basisvakken SHO aan. Om het leren en studeren zo aantrekkelijk mogelijk te maken werken wij niet alleen met hoorcolleges en de verplichte literatuur, maar passen wij het geleerde toe in praktijkoefeningen en huiswerkopdrachten.

Registeropleiding Psychosociale Basisvakken SHO Puur Plato

Deze opleiding bestaat uit negen colleges waar de volgende onderwerpen aan de orde komen: Algemene basiskennis, begrippen, rechten en plichten, wet- en regelgeving; Ademhalingsstelsel, Zenuwstelsel, Genitaal stelsel, Hormoonstelsel; Psychologie, deelgebieden psychologie, psychotherapie, psycho-educatie; Toegepaste psychologie en klinische psychologie; Psychopathologie en herkennen van risicodragende situaties voor de cliƫnt; DSM-5; Psychopathologie: stoornissen en Psychiatrische behandeling; Algemene farmacologie en psychofarmaca, Gespreksvaardigheden, therapeutische vaardigheden en basisvaardigheden met betrekking tot cognitieve gedragstherapie(CGT); Praktijk en ethiek in de psychosociale omgeving.
Tijdens de collegedagen wordt veel aandacht besteed aan het herkennen van zogenaamde rode en gele vlaggen. Dit zijn de medische- en psychosociale signalen die door zorgverleners herkend en opgemerkt moeten kunnen worden.

Route

Locatie(s)

Leslocatie Zeewolde
Gildenveld 49-53
3892 DD Zeewolde

Gegevens

Telefoon secretariaat
0365224950

E-mail secretariaat
info@vitaopleidingen.nl

Website
www.vitaopleidingen.nl