Knoopwijzen voor Zwangeren volgens FTZB

Instituut voor Hechting

Het Instituut voor Hechting biedt diverse opleidingen rondom het ergonomisch dragen van kinderen.

In het aanbod zit een complete opleiding tot draagconsulent, die bestaat uit de Basisopleiding Draagconsulent en diverse vervolgcursussen in de vorm van deelkwalificaties.

Voor reeds opgeleide consulenten bieden we interessante trainingsdagen aan met specifieke onderwerpen. Na het doorlopen van een opleiding ontvangt iedere deelnemer een certificaat.

Naast het aanbod specifiek voor draagconsulenten verzorgd het Instituut voor Hechting diverse cursussen die interessant zijn voor diverse professionals, zoals pedagogisch medewerkers, kraamverzorgenden, fysiotherapeuten, lactatiekundigen, verloskundigen en doula’s.

Knoopwijzen voor Zwangeren volgens FTZB

De cursus “Knoopwijzen voor zwangeren (FTZB)” richt zich op het ontlasten van zwangere vrouwen. Een zwangerschap veroorzaakt een groeiende buik, belasting op de rug, buikspieren en de bekkenbodem. Deze kunnen de zwangere vrouw aanzienlijk hinderen tegen het einde van de zwangerschap. De draagdoek kan worden ingezet om de houding te corrigeren. Daarmee kan de boven-, midden- en/of onderrug ontlast worden. Deze cursus is een aanvulling op de opleidingen tot Draagconsulent, maar is ook los daarvan toegankelijk voor zorgprofessionals die met zwangere vrouwen werken zoals verloskundigen, doula’s en (bekken)fysiotherapeuten.

Route

Locatie(s)

Locatie:

Koevordermeerstraat 21

8531 RP Lemmer

Gegevens

e-mail: info@instituutvoorhechting.nl

telefoonnummer: 06-23186221

Openingstijden

24/7