Opleiding tot Rebalancer

Rebalancing School Lichaamswerk & Bewustzijn

Rebalancing is een lichaamsgerichte benadering die leidt tot meer zelfinzicht. Door Rebalancing leer je de kramp ontspannen waaraan je lichaam en geest in de loop van het leven gewend zijn geraakt. Deze ontspanning geeft een ervaring van welzijn, verandert onze perceptie en opent nieuwe dimensies.

Rebalancing helpt om van een staat van denken naar bewust voelen te gaan en van voelen naar Zijn. Door bewust aanwezig te zijn in het lichaam – en het denken slechts als dienend instrument te gebruiken – wordt iedere ervaring in het lichaam een opening naar de innerlijke wereld, naar zelfinzicht en vrijheid.

Opleiding tot Rebalancer

De Rebalancing Opleiding is een 3 jarige, korte, beroepsopleiding op hbo-niveau. De opleiding heeft drie pijlers: het lichaamswerk, meditatie en zelfonderzoek. Het aanbod bestaat daarnaast uit andere methodes als ademwerk, dans, yoga, bodyflow, bewustzijnswerk, stemexpressie, inzicht in cliënt-therapeut relatie, overdracht en tegenoverdracht, bodyreading, anatomie en pathologie

Na het inspiratiejaar is het mogelijk de opleiding te vervolgen en daarmee de beroepsopleiding tot Rebalancer te doen. Deze opleiding is bedoeld voor mensen die in de praktijk willen werken met Rebalancing of die verder willen gaan met hun eigen persoonlijke ontwikkeling. Ook voor diegene met een medische, paramedische of psychotherapeutische achtergrond vormt Rebalancing een uitstekende aanvulling: een gebalanceerde synthese van vakmanschap in aanraking, persoonlijke ontwikkeling, bewustwording en beroepsontwikkeling. Het tweede jaar bestaat uit zes blokken; vijf blokken van vier dagen, een blok van vijf dagen en zeven losse lesdagen.

 

Route

Locatie(s)

Leslocatie Lage Vuursche 
Retraite Centrum Venwoude
Vuurse Steeg 1
3749 AN  LAGE VUURSCHE

Gegevens

Telefoon secretariaat
06 24 53 53 73

E-mail secretariaat
info@rebalancing.nl

Website
www.rebalancing.nl