Opleiding tot hooggevoeligheidsdeskundige

Hooggevoelig heel gewoon Opleidingsinstituut

Bij het Opleidingsinstituut leiden wij professionals op die hooggevoeligheid in hun werk met mensen willen integreren. Hooggevoeligheid – of hoogsensitiviteit – is een eigenschap die 1 op de 5 mensen bezit. En toch is het niet iets waar wij in onze maatschappij rekening mee houden. Onze missie is: hooggevoeligheid heel gewoon maken!
Dit doen wij door trainingen aan te bieden aan professionals die met mensen werken, zoals leerkrachten, docenten, (kinder-)coaches, jeugdzorgmedewerkers, logopedisten, fysiotherapeuten, verpleegkundigen, psychosociaal-therapeuten, psychologen, artsen, huisartsondersteuners, HR-functionarissen, arbeidsdeskundigen en overige professionals die mensen, en dus hoogsensitiviteit, tegenkomen in hun werk.

Opleiding tot hooggevoeligheidsdeskundige

De opleiding tot hooggevoeligheidsdeskundige (hg-deskundige) is een modulaire opleiding met een doorlooptijd van ongeveer een half jaar voor mensen die beroepsmatig met kinderen en/of volwassenen (gaan)werken. Na deze opleiding voltooid te hebben, kun je jezelf hooggevoeligheidsdeskundige noemen.
Hooggevoeligheid wordt in de wetenschap erkend als een karaktereigenschap, die bij 15 tot 20 % van de mensen voorkomt. Een gevoeliger centraal zenuwstelsel ligt hieraan ten grondslag, met onder andere het gevolg dat men sneller stress ervaart. Volg de opleiding tot hooggevoeligheidsdeskundige om meer inzicht te krijgen wat het is, hoe het werkt, en hoe je de 3 stappen van herkennen, erkennen en praktisch benaderen doorloopt, zelf en met bijvoorbeeld een client.

Route

Locatie(s)

Leslocatie Olst
Klein Schuilenberg
Schuilenbergerweg 4
8121 RA Olst

Leslocatie Vught
Landgoed Bleijendijk
Bleijendijk
5261 NL Vught

Gegevens

Telefoon secretariaat
0570643053
0633814397

E-mail secretariaat
info@hooggevoeligheelgewoon.nl

Website
www.hooggevoeligheelgewoon.nl