Opleiding meridiaantherapie Christel Heidemann

Christel Heidemann Academie

In het midden van de jaren zestig van de twintigste eeuw ontdekte Christel Heidemann, docent fysiotherapie en bindweefselmassage, dat reflexzones in het bindweefsel overeenkomen met meridianen en acupunctuurpunten.

Ook ontdekte ze dat het bindweefsel, meridianen en acupunctuurpunten beïnvloed kunnen worden door de toepassing van natuurzijde geverfd met extracten van planten. Elke meridiaan reageert op zijn eigen specifieke kleurencombinatie.

Ze onderzocht deze relatie primair aan de hand van de antroposofie van Rudolf Steiner, die alle levensprocessen beschrijft als het resultaat van aardse en kosmische krachten. Rudolf Steiner noemt de drager van het levensprincipe het ‘etherlichaam’, een leven scheppend en levensonderhoudende organisatie die door het lichaam stroomt en in wisselwerking staat met licht en kleuren. Christel Heidemann herkende in zijn stromingen de relatie met het meridiaansysteem zoals beschreven in acupunctuurleer.

Opleiding meridiaantherapie Christel Heidemann

Deze opleiding is erkend door onderstaande beroepsorganisatie:

  • Nederlandse Beroepsvereniging Meridiaan- kleurentherapie

Erkend als antroposofische therapie door zorgverzekeraars de Friesland en Zilverenkruis. Deze zorgverzekeraars geven vergoeding vanuit de aanvullende verzekering.

Route

Locatie(s)

Locatie Therapeutikum Witten
K├Ârnerstraat 25
58452 Witten (D)

Locatie Havenpraktijk De Dijk
Nude 40
6702 DM Wageningen

Locatie Praktijk Tjeerdema
Engwierderlaan 7
8754 JE Makkum

Gegevens

Telefoon secretariaat
06-23186221

E-mail secretariaat
ctjeerdema@home.nl

Website
www.christelheidemannakademie.info