Medische basiskennis op HBO-niveau

Academie SAGHO

De SAGHO-opleidingen zijn speciaal ontwikkeld voor iedereen die verantwoordelijk met de eigen gezondheid en die van anderen om wil gaan.
Binnen de natuurgeneeskunde bieden wij verschillende opleidingen aan, zoals de opleiding tot natuurgeneeskundig therapeut, orthomoleculair therapeut, homeopathie, fytotherapie, klassiek homeopaat en aanvullende cursussen of specialisaties.
Wij kennen geen studiejaren waardoor het mogelijk is om te starten wanneer je wilt. Je studeert in je eigen tempo, op je eigen moment in je eigen omgeving. Wij kennen geen praktijkdagen.
Onze opleidingen staan onder permanent toezicht van het Curatorium van de Nederlandse Orde van Alternatieve Genezers NØAG en zijn geaccrediteerd door de KTNO.

Medische basiskennis op HBO-niveau

De opleiding medische basiskennis bestaat uit twee onderdelen:
• Anatomie, fysiologie en pathologie (AFP)
• Ziekteleer, diagnose en advies (ZDA)

Iedere therapeut moet kennis hebben van de bouw (anatomie) en functie (fysiologie) van het menselijk lichaam. Ook moet u weten wat er zich in het lichaam afspeelt tijdens een ziekte en door welke oorzaken ziekten kunnen optreden. De ziekteleer (pathologie) is dan ook een belangrijk onderdeel van deze AFP-opleiding.

De opleiding ‘Ziekteleer, Diagnose en Advies’ is bedoeld om ruim voldoende medische basiskennis te verkrijgen. Hierdoor kunt u op de juiste wijze het beroep van natuurgeneeskundig therapeut uitoefenen. In deze Hbo-opleiding maakt u kennis met de reguliere diagnostiek en behandelingsprotocollen en leert u de juiste medische terminologie. De opgedane kennis geeft de natuurgeneeskundig therapeut de juiste medische vorming om in de eigen praktijk de door reguliere artsen gestelde diagnoses te begrijpen en om te kunnen beoordelen wanneer een patiënt door een arts gezien moet worden.

Route

Locatie(s)

Locatie Amersfoort
Hoogeweg 228a
3815 LZ AMERSFOORT

Gegevens

Telefoon secretariaat
0334220043

E-mail secretariaat
secretariaat@sagho.nl

Website
www.sagho.nl

Openingstijden

Maandag: 09:00 – 17:00
Dinsdag: 09:00 – 17:00
Woensdag: 09:00 – 17:00
Donderdag: 09:00 – 17:00
Vrijdag: 09:00 – 17:00