Introductiecursus BEST test

Best Academie

BEST staat voor Basic Emotional Structuring Test. Deze snel uitvoerbare en non-verbale diagnostische test is ontwikkeld door psychiater en acupuncturist Dr. Hallym Calehr. Hij bracht in deze test de psychoanalyse van Freud samen met de basisprincipes van Ayurveda, de traditionele Chinese geneeskunde of de 5 elementenleer en homeopathie. BEST geeft binnen een paar minuten inzicht in iemands persoonlijkheidsstructuur. Tijdens de test wordt gewerkt met 10 houten, felgekleurde poppen die allemaal staan voor een verschillende emotie. De poppen werken als een genezende spiegel. Ze zetten iemand in beweging, zodat binnen een therapeutisch traject snel enorme stappen kunnen worden gezet.

Introductiecursus BEST test

De Basic Emotional Structuring Test leert je te ‘zijn wie en waar je bent’
Wil je je behandelrepertoire verrijken en zo cliënten sneller bereiken, inzichten delen over hun lichamelijke en geestelijke klachten?
Leer de BEST-test te gebruiken
Door de interactie tussen je cliënt, de poppen en jou, help je iemand zichzelf beter te realiseren en begrijpen en emotionele conflicten op te lossen.

We leren je deze aanvullende test te gebruiken en bieden je zo een unieke troef aan in jouw praktijk
Emoties zijn onze grootste drijfveren: ze zetten ons in beweging om (niet) te voelen en te handelen. Binnen één gesprek kan je in je praktijk d.m.v. deze Basic Emotional Structuring Test bij cliënten emoties bespreekbaar maken en inzicht geven in de lichamelijke verwerking van emoties

Deze non-verbale projectie-test werkt met tien karakteristieke poppen, en is zeer bruikbaar in de (complementaire) praktijk, coaching en bij groepsgesprekken, omdat ze een inzicht gevende doorbraak initiëren. De testtijd is 5 minuten. Deze poppen hebben naast een analytische werking ook een direct energetische werking en zijn daardoor zeer bruikbaar in de praktijk van diverse therapieën, coaching en consultancy. Dit kan bij een individueel gesprek, maar ook bij groepsgesprekken, een inzicht gevende doorbraak initiëren.
Door de korte testtijd en het non-verbale karakter van de test is deze methode juist ook goed inzetbaar bij kinderen met aandachts- en gedragsproblemen, familieproblemen, teambuilding, bij cliënten met taalbarrières.

Voor wie is de introductiecursus geschikt en toegankelijk?
De korte opleiding is zeer geschikt voor gezondheidswerkers, psychologen die als zelfstandig werkend coach werkt, therapeuten en acupuncturisten. Het werk- en denkniveau is HBO (plus).
Na deze introductiecursus heb je zelf ervaren wat de test betekent, en inzicht gekregen in de zo verkregen zelfreflectie. Daarnaast leer je de copingstijl van jouw cliënten te benoemen met behulp van de BEST en zo snel inzicht in zichzelf te herkennen.
Wil je proeven of dit iets voor je is? Volg dan de tweedaagse introductiecursus op 17 en 18 maart 2023 in Rotterdam.

Route

Locatie(s)

Leslocatie Berkel & Rodenrijs
Rodenrijseweg 223
2651 BR  Berkel & Rodenrijs

Leslocatie Rotterdam
Vliegveldweg 59-61
3043 NT  Rotterdam

Gegevens

Telefoon secretariaat
06 – 439 793 41

E-mail secretariaat
vraag@bestacademie.nl

Website
www.bestacademie.nl