Basistraining Hoogsensitiviteit voor jeugdzorgwerkers

Hooggevoelig heel gewoon Opleidingsinstituut

Bij het Opleidingsinstituut leiden wij professionals op die hooggevoeligheid in hun werk met mensen willen integreren. Hooggevoeligheid – of hoogsensitiviteit – is een eigenschap die 1 op de 5 mensen bezit. En toch is het niet iets waar wij in onze maatschappij rekening mee houden. Onze missie is: hooggevoeligheid heel gewoon maken!
Dit doen wij door trainingen aan te bieden aan professionals die met mensen werken, zoals leerkrachten, docenten, (kinder-)coaches, jeugdzorgmedewerkers, logopedisten, fysiotherapeuten, verpleegkundigen, psychosociaal-therapeuten, psychologen, artsen, huisartsondersteuners, HR-functionarissen, arbeidsdeskundigen en overige professionals die mensen, en dus hoogsensitiviteit, tegenkomen in hun werk.

Basistraining Hoogsensitiviteit voor jeugdzorgwerkers

Het begrip hoogsensitiviteit is echter nauwelijks bekend binnen de reguliere (jeugd)hulpverlening. Dat is verrassend, doordat statistisch gezien bij 1 op de 5 cliënten die we in de jeugdhulpverlening zien, hoogsensitiviteit een rol kan spelen. Tijdens deze training leer je begrijpen wat hoogsensitiviteit is en wat er precies gebeurt bij iemand die hoogsensitief is. Je wordt op de hoogte gebracht van de huidige stand van zaken rondom wetenschappelijk onderzoek naar hoogsensitiviteit. We bieden deze basistraining Hoogsensitiviteit speciaal voor jeugdzorgwerkers aan. We ontwikkelden deze training samen met Kim Oude Egberink, van Het Sensitieve Brein. Ze biedt interessante én praktische informatie die meteen toepasbaar is.

Route

Locatie(s)

Leslocatie Olst
Klein Schuilenberg
Schuilenbergerweg 4
8121 RA Olst

Leslocatie Vught
Landgoed Bleijendijk
Bleijendijk
5261 NL Vught

Gegevens

Telefoon secretariaat
0570643053
0633814397

E-mail secretariaat
info@hooggevoeligheelgewoon.nl

Website
www.hooggevoeligheelgewoon.nl